i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden

Veiligheidsbril Kopen

Tijdens Oud en Nieuw wordt er gigantisch veel vuurwerk afgestoken in Nederland. Vuurwerk is een mooie manier om het nieuwe jaar te beginnen. Toch zijn er jaarlijks honderden slachtoffers alleen al in Nederland die een ongeluk hebben gehad met vuurwerk. Vaak gaan deze slachtoffers niet dood, maar houden ze hier wel ernstig letsel aan over. Ongeveer een kwart van alle vuurwerkslachtoffers heeft te maken gehad met oogletsel. Dit is dan ook de perfecte reden om een vuurwerk veiligheidsbril op te zetten tijdens Oud en Nieuw. Door het gebruik van een veiligheidsbril wordt de veiligheid al meer gegarandeerd.

Bescherming tegen ongevallen

Een veiligheidsbril kan ervoor zorgen dat je ogen beschermt zijn tegen ongevallen. Aangezien ogen zeer kwetsbaar zijn, is de bescherming hiervan zeer belangrijk. Door een klein stukje vuurwerk in je ogen te krijgen, kan je al te maken krijgen met permanent oogletsel. Door tijdens het afsteken van vuurwerk een veiligheidsbril op te zetten, kan oogletsel al voorkomen worden. De veiligheidsbril werkt tegen vuurpijlen, maar kan ook de ogen beschermen tegen knalvuurwerk. In beide gevallen kunnen er kruitresten in de ogen terecht komen, daarom is het zeer belangrijk om een veiligheidsbril bij alle soorten vuurwerken te dragen. Zelfs bij categorie 1 vuurwerk loop je kans op oogletsel dus ook dan adviseren wij om een vuurwerk veiligheidsbril te dragen tijdens het afsteken. Een vuurwerkbril is eigenlijk gewoon een plastic bril en is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Bij Dutch-Pyro.nl zijn de plastic brillen verkrijgbaar in twee maten, één voor volwassen en één voor uw kinderen. Beide maten zijn beschikbaar in de kleuren zwart, roze, blauw of geel. De kinderveiligheidsbril is daarbij ook nog verkrijgbaar in het paars. Deze brillen zijn CE gekeurd en de bril voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen. Nederland wordt steeds bewuster van hoeveel schade vuurwerk kan veroorzaken en de mensen doen daarom tegenwoordig steeds vaker een veiligheidsbril op. Vooral kinderen weten nog niet hoeveel schade vuurwerk kan veroorzaken. Mede daardoor wordt er jaarlijks aan meer dan tienduizenden kinderen een veiligheidsbril gegeven. Hoewel het dragen van de veiligheidsbril niet verplicht is, wordt dit wel aangeraden door veel vuurwerkspecialisten.

Nog niet iedereen draagt een veiligheidsbril

De reden dat de meeste mensen geen veiligheidsbril dragen in Nederland, is omdat de veiligheidsbril er niet altijd heel mooi uitziet. Nederlanders vinden zo’n bril tegen vuurwerk vaak niet mooi en zeer overbodig, Hierdoor willen weinig Nederlanders de bril aanschaffen. Ook kinderen dragen liever geen bril dan wel. Ook zij vinden dat je voorschut staat wanneer je een bril draagt tijdens het afsteken van vuurwerk. Dit is zeer absurd aangezien er jaarlijks veel ongelukken zijn die permanente letsel veroorzaken. Deze ongelukken ontstaan vooral uit onvoorspelbare situaties en kunnen daarom lastig voorkomen worden. Maar door een bril tegen vuurwerk te dragen, weet je zeker dat jouw ogen in ieder geval veilig zijn. Gelukkig vinden mensen veiligheid steeds vaker belangrijker dan hoe mooi je eruitziet en worden de veiligheidsbrillen steeds vaker tijdens vuurwerk gebruikt. Een veiligheidsbril aanschaffen is daarom zeer effectief om oogletsel te voorkomen tijdens het afsteken van vuurwerk.