i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
Het gebruik van een gasbrander

Het gebruik van een gasbrander

Voor het aansteken van vuurwerk, kaarsen, een waterpijp of andere hobby gerelateerde lonten heeft de echte liefhebber natuurlijk een bijpassende en speciaal ontworpen aansteker nodig. Hier komt de verbijstering wekkende gasbrander bij kijken. Onze gasbranders zijn speciaal ontworpen zodat ze perfect zijn voor het aansteken van lonten. Het is dan ook niet meer dan normaal dat ze dan ook het bekendste zijn tussen de hobby aanstekers. Dit komt door verschillende aspecten die de gasbrander zo aangenaam en geschikt maken. 

Het ideale formaat

De gasbrander is vaak groter dan normale aanstekers, dit is een speciaal formaat dat gekozen is zodat de gasbrander het fijnste in de hand ligt en handig is om van alles mee aan te steken. Het is nog steeds een hand formaat aansteker zodat hij makkelijk mee te nemen is maar niet snel kwijt te raken is. Onze creme brulee brander is wat groter omdat er een extra grote gastank in zit. Dit zorgt ervoor dat de gasbrander langer mee gaat dan een normale aansteker.

Stabiel en robuust gebouwd

Ook is een gasbrander, zoals bijvoorbeeld de metal torch, zwaarder dan een gewone aansteker. Dit komt omdat de gasbrander gemaakt is van sterkere materialen. Een normale aansteker bestaat voornamelijk uit plastic met wat ijzer in het ontstekingsmechanisme, een gasbrander bestaat vooral uit ijzeren onderdelen. Dit is nodig omdat de vlam van de gasbrander sterker is dan de vlam van een normale aansteker, en het plastic zou doen smelten. Ook zorgen deze stevigere materialen ervoor dat de gasbrander niet na een val of een stootje kapot zal gaan of niet meer zal werken.  

Altijd de mogelijkheid tot aansteken

De vlam van de gasbrander is sterker dan een normale vlak uit een aansteker omdat het een hetere vlam is en het gas beter benut. Een hetere vlam betekent dat lonten, kaarsen en ook sigaretten sneller en beter aangestoken kunnen worden, wat inhoudt dat het object niet alleen gloeit maar ook daadwerkelijk brand. De sterkere vlam van de gasbrander werkt erg goed in de wind omdat hij haast nooit uitgeblazen zal worden. Je kunt dus makkelijk en zonder moeite je sigaretten, lonten of kaarsen aansteken ook al staat er een stevige wind.

Veiligheid en gemak gecombineerd

De windbestendige gasbrander is zo ontworpen dat hij fijn in de hand ligt, ook tijdens het aansteken. Het knopje van het ontstekingsmechanisme zit op comfortabele afstand van je duim zolang je hand om het handvat zit. Het is dus minimale moeite om lonten of andere objecten te ontsteken met de gasbrander. Boven op de gasbrander zit een draai knopje  waarmee je intensiviteit van de gasbrander vlam kunt instellen. Zo kun je de gasbrander op een hoge vlam zetten voor als de situatie daarom vraagt. Een sterke wint of een dikke lont, het kan allemaal aangepakt worden met de gasbrander zo lang de vlam op een passende grootte wordt afgesteld. De draai knop is een handig mechanisme dat op een simpele manier gehanteerd kan worden.

Waar kunnen gasbranders voor gebruikt worden?

Een gasbrander kan voor meerdere, vele en verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo kan een gasbrander met een kleine vlam toegepast worden om kleine dingen aan te steken zoals sigaretten. Een iets hogere vlam is al snel het handigste middel om lonten mee te ontsteken, van bijvoorbeeld vuurwerkstukken of kaarsen. Een wat grotere vlam is zelfs perfect om onkruid mee te bestrijden in de tuin, deze methode zorgt voor minder afval en vergt ook minder werk en moeite van de gebruiker.
Waar je niet direct als eerste aan zal denken maar wat wel super gemakkelijk is dat is het aansteken van kaarsen. Een kaars gaat gemiddeld 3 keer sneller aan als je deze aansteekt met een gasbrander. Vooral de Pyrotorch gasbrander is hier heel handig voor. Door de lengte kan je gemakkelijk bij kaarsen die in een windlicht staan en waarvoor je anders moeite nodig had om bij de lont te komen.

Eenvoudig bijvullen met aanstekergas

Een echte gasbrander werkt op normaal aanstekergas en kan dus opnieuw gevuld worden. De manier waarop varieert per gasbrander, maar over het algemeen zijn er twee meest voorkomende manieren. Het hervullen door nieuw gas in de gastank te stoppen is een manier die ook voorkomt met normale aanstekers. Om dit te doen moet je nieuw aanstekergas kopen en deze in de gasbrander spuiten via het speciale mechanisme dat vaak aan de onderkant van de gasbrander zit. Lees in een ander blogartikel welke stappen je precies moet volgen om je gasbrander bij te vullen met nieuw aanstekergas
De tweede manier is het verwisselen van de gehele gastank voor een nieuwe gevulde gastank. Om van deze manier gebruik te maken is het de bedoeling dat je een nieuwe gastank koopt en deze vervangt met de oude lege gastank in de gasbrander. De oude gastank is normaal gesproken met een klipje los te halen van de rest van de gasbrander. Nadat de nieuwe volle tank in je gasbrander zit moet je het klipje weer sluiten in verband met de veiligheid en optimale werking van de gasbrander.
Alle gasbranders die wij verkopen op Dutch-Pyro.nl zijn via de onderkant bij te vullen met normaal aanstekergas.

Conclusie: de perfecte aansteker voor elk gebruik

De gasbrander is een geschikte aansteker om verschillende dingen mee te ontsteken omdat hij betrouwbaar en gebruikersvriendelijk is. Ook is de gasbrander veiliger om te gebruiken dan andere gewone aanstekers omdat ze van steviger materiaal gemaakt zijn en een betrouwbaardere vlam hebben. De gastank die je kunt hervullen zorgt ervoor dat je uiteindelijk minder geld hoeft uit te geven als de gasbrander leeg is. Al met al is de gasbrander het ideale cadeau voor een vuurwerk enthousiast of voor het aansteken van buiten- en kamer kaarsen. Het bewijst een handig accessoire te zijn voor ieder en elk huishouden.


Schrijf een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Comment are moderated