i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
Hoe moet je een Stormaansteker bijvullen?

Hoe moet je een Stormaansteker bijvullen?

Je stormaansteker bijvullen in 10 stappen

Al onze aanstekers worden verzonden met een minimale hoeveelheid butaangas vanwege veiligheidsredenen. Om je aansteker bij te vullen dien je de hieronder gegeven instructies nauwkeurig te lezen en op te volgen. Het op een verkeerde manier bijvullen van de aansteker met aanstekergas kan lijden tot een defect in de aansteker.

1. Probeer de aansteker niet bij te vullen direct nadat je hem hebt gebruikt. Je dient de aansteker voldoende tijd te geven om af te koelen naar kamertemperatuur.

2. De draaiknop waarmee je de vlamhoogte kunt instellen moet helemaal op minimaal ingesteld worden, dit kun je doen met behulp van een schroevendraaier. De kleine kruiskop schroefjes aan de onderkant van de aansteker zijn om de aansteker te demonteren en hier moet je dan ook niet aan draaien! Sommige modellen hebben een hendeltje waarmee je de knop kunt draaien of een draaiknop waarvoor geen schroevendraaier benodigd is. Zet geen kracht op de stelschroef! Als het veel moeite kost om de stelschroef verder te draaien dan zal dit betekenen dat deze op de eindpositie (-) of (+) staat. Draai dan ook niet verder, je zal anders de aansteker beschadigen.

3. Druk met een kleine schroevendraaier het hervul ventiel in totdat je geen sissend geluid meer hoort om zo de lucht en het oude gas uit de gastank te laten. Houd de aansteker hierbij niet te dicht bij je gezicht. Lucht in de gastank zorgt ervoor dat het butaangas niet goed bijgevuld kan worden en kan ervoor zorgen dat de aansteker niet goed zal werken.

aansteker bijvullen

4. Houd de aansteker altijd ondersteboven tijdens het bijvullen om te voorkomen dat er lucht in de gastank komt.

5. Schudt de fles met aanstekergas, druk de nippel van de fles rechtstreeks op het bijvul ventiel welke aan de onderkant van de aansteker zit. Houdt de aansteker en de fles met aanstekergas recht tijdens het bijvullen en laat het gas ongeveer 5 seconde lang in de aansteker stromen. Herhaal dit eventueel nogmaals als er meer gas in je aansteker kan.

6. Wacht nu 3-4 minuten zodat het gas en de aansteker op kamertemperatuur kunnen komen.

7. Draai de draaiknop aan de onderkant waarmee je de vlam kunt instellen naar de gewenste vlam hoogte.

8. Houdt de aansteker van je gezicht en je lichaam af en ontsteek de aansteker. Als er geen vlam komt moet je het hervul proces nogmaals herhalen.

9. Als je last hebt van lekken van het gas tijdens het bijvullen met een sissend geluid, dan kan het zijn dat je de aansteker en de gasfles niet recht houdt of dat het nippel van de gasfles niet goed past op je aansteker. Als dit het geval is dan moet je een adapter stukje gebruiken welke vaak bij de flessen aanstekergas wordt meegeleverd.

10. Het is van belang om butaangas te gebruiken van een goed merk om jezelf te verzekeren van een goede werking van je aansteker. Onze torch aanstekers dienen gevuld te worden met de schoonste verkrijgbare butaangas op een druk van 45 psi. Meestal zit het goede aanstekergas in een fles van 200 – 350ml en heeft een ijzeren vulnippel. Flessen met aanstekergas welke een plastic vulnippel hebben zijn vaak van mindere kwaliteit en het wordt daarom afgeraden om dit gas te gebruiken. Het gebruik van een slechte kwaliteit gas kan tot gevolg hebben dat je aansteker niet meer goed werkt, verstopt raakt en in sommige gevallen zelfs helemaal niet meer aan wilt gaan. Aanstekergas is verkrijgbaar via internet, bij een lokale sigarenboer of in de meeste supermarkten. Bij ons kan je ook een handig mini gasflesje kopen wat je gemakkelijk in je zak kunt stoppen. Met dit flesje heb je altijd een extra lading aanstekergas bij je voor als jouw aansteker leeg is.

Drie tips om problemen met de aansteker te voorkomen:

  • Wacht niet met bijvullen totdat de aansteker helemaal leeg is, hierdoor kan de aansteker verstopt raken. Wanneer de vlam lager begint te worden moet je de aansteker al bijvullen met nieuw aanstekergas. Dit is eigenlijk hetzelfde als bij een auto, daar wacht je ook niet tot je stilstaat langs de snelweg maar ga je al tanken als je benzine bijna op is.
  • Butaangas aanstekers hebben problemen met de ontsteking wanneer de temperatuur onder de 19 graden Celsius ligt. Wanneer de aansteker niet ontsteekt in een koude temperatuur is er dus niks mis met de aansteker maar het is dan simpelweg te koud voor de aansteker.
  • Aanstekers die werken op butaangas krijgen ook problemen bij een hoogte boven de 600 meter, dit komt door het gebrek aan zuurstof. Op een hoge berg zou je dus problemen kunnen ondervinden.

Schrijf een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Comment are moderated