i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
Wensballonnen: geef je wens een kleur

Wensballonnen: geef je wens een kleur

Wensballonnen: geef je wens een kleur

De wensballon komt oorspronkelijk uit China, waar het een kenmerkend onderdeel is van het Chinees nieuwjaar en van andere bijzondere vieringen. Voor een Chinees is een wensballon meer dan enkel een mooi schouwspel in de hemel. Het vertegenwoordigt het verdwijnen van diverse lasten en kwalen. Wat men precies de ander toewenst met een wensballon, kan herleid worden uit de kleur.

Rood

Rood is een veel voorkomende kleur bij wensballonnen. Dat is geen toeval, want rood is sowieso erg prominent aanwezig in de Chinese cultuur. Rood is voor Chinezen de kleur van geluk in het algemeen. Daarom is deze kleur wensballon erg gangbaar.

Oranje

Wanneer een dierbare of bekende het financieel lastig heeft, kun je een oranje wensballon voor hem oplaten. Dit kan zijn omdat een dierbare schulden heeft of omdat deze graag iets wilt kopen en hier lang voor moet sparen.

Geel

Is er iemand die wat extra hulp kan gebruiken op het gebied van carrière of school? Een gele wensballon symboliseert geluk en voorspoed op het werk of op school. Met een gele wensballon denk je aan iemand die je een promotie gunt of binnenkort een belangrijk examen moet afleggen.

Wit

Voor het toewensen van goede gezondheid, kun je een witte wensballon oplaten. Heeft een bekende een erge ziekte of een lastige kwaal, dan kun je hem door middel van een witte wensballon geluk toewensen en ook laten zien dat je hem steunt.

Licht groen

Met een licht groene wensballon wens je een ander geluk toe op het gebied van persoonlijke groei en zelfontwikkeling. Denk hierbij aan iemand die begint met gezonder eten, vaker sporten of met het ontwikkelen van een nieuwe vaardigheid.

Licht blauw

Voor een duidelijke en concrete wens, kan men een lichtblauwe wensballon oplaten. Wanneer iemand een bepaalde reis op het oog heeft of binnenkort een uitdaging aangaat. Zo weet degene voor wie je hem oplaat dat je hem goed kent en steunt in zijn verlangen.

Wensballonnen zijn dus niet alleen mooi om te zien: ze kunnen ook een diepe boodschap bevatten. Wil jij iets delen met een dierbare op een bijzondere aangelegenheid? Dan is het oplaten van een wensballon dé manier om dit te doen.


Schrijf een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Comment are moderated