i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
Kamperen met een outdoor aansteker

Kamperen met een outdoor aansteker

Vuur is een element waar je niet zonder kan tijdens het kamperen of tijdens een survival. Je hebt vuur nodig om je eten mee op te warmen maar ook om hout mee aan te steken waarmee je jezelf warm kan houden. Vanaf nu maak je het beste vuur met een stormaansteker die zelfs bij extreme weersomstandigheden blijft branden. Deze outdoor aansteker mag zeker niet ontbreken op je checklist kamperen!

Wat is een stormaansteker?

Een stormaansteker heeft veel weg van een gewone gasaansteker waar je bijvoorbeeld je sigaretten mee aansteekt. Het enige verschil is dat de stormaansteker blijft branden tijdens de ergste weersomstandigheden waar een gewone aansteker zal ophouden tijdens maar een klein beetje wind. Hierdoor is het dus een perfecte outdoor aansteker die je goed kan gebruiken tijdens een survival. Vuur wordt gevormd door middel van gas. De gewone aanstekers zal je herkennen aan een klein geel vlammetje dat uit de aansteker komt. Stormaanstekers kan je herkennen aan een heldere blauwe vlam die uit de aansteker komt. De blauwe kleur van de vlam wordt veroorzaakt door de hoge druk waarmee het butaangas uit de kleine gaatjes van de aansteker wordt geduwd. Zodra dit gas in aanraking komt met het zuurstof uit de lucht, kleurt deze blauw.

Dé outdoor aansteker bij kamperen

Doordat het gas met zo'n hoge druk uit de aansteker wordt geduwd en door de bouw van de aansteker, is de stormaansteker dé outdoor aansteker bij kamperen. De vlam zal niet doven bij een klein beetje wind zoals de vlam van een normale aansteker dat wel zal doen. Daarnaast zal de vlam niet eens doven bij een zwaardere storm. Dit heeft allemaal te maken met de manier waarop de aansteker is gebouwd en de manier waarop het gas naar buiten wordt geduwd. Vele mensen zien het als een voordeel om de stormaansteker als dé outdoor aansteker bij kamperen te zien. De redenen hiervoor zijn:

  • De stormaansteker is makkelijk hervulbaar met standaard aanstekergas
  • De vlam dooft niet zo makkelijk als een vlam van een gewone sigarettenaansteker
  • De stormaansteker kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt
  • Hij is compact en dus handig om mee te nemen tijdens een survivaltocht of tijdens het kamperen, past makkelijk in je broekzak
  • De survival aansteker is niet duur in de aanschaf

Let op bij het navullen van deze outdoor aansteker dat je regulier navulgas gebruikt dat van goede kwaliteit is. Als je dit namelijk niet doet dan loop je de kans dat de stormaansteker verstopt raakt. Daarnaast dien je er rekening mee te houden dat je een stormaansteker iets vaker moet bijvullen dan een gewone aansteker. Dit hoeft geen probleem te zijn zolang je niet vergeet om altijd een flesje aanstekergas mee te brengen.

Checklist kamperen

Wanneer je gaat kamperen is het altijd handig om van te voren een checklist te maken met spullen die je mee moet nemen. Uiteraard komen op deze checklist kamperen spullen te staan als een tandenborstel en schone kleding. Een stormaansteker als dé outdoor aansteker mag zeker niet ontbreken op je checklist kamperen. Een checklist kamperen bestaat meestal uit benodigdheden waar je echt niet zonder kan en vuur is daar een onderdeel van.

Koop nu een van de outdoor aanstekers in onze webwinkel:
outdoor aanstekers


Schrijf een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Comment are moderated