i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
Wat zijn knalerwten?

Wat zijn knalerwten?

Knalerwten zijn leuke, ongevaarlijke stukjes vuurwerk waar je ontzettend veel plezier mee kan hebben. De knalerwten, zoals de naam al zegt, knallen zodra ze op de grond gegooid worden of tegen een ander hard oppervlakte gegooid worden. Het geluid dat de knal produceert kan soms beter een knetter genoemd worden. Het gaat niet zo hard als een rotje of knetterballen.

Veilige knalerwten voor kinderen

De knalerwten zijn vrij veilig en knallen zonder daarbij vuur te produceren, er zal hooguit een vonkje zijn als gevolg van de knal. De afstand die je verwijderd bent van het knallende erwtje maakt niet ontzettend veel uit. Je kunt ze zonder risico langs je op de grond kapotgooien. De Knalerwten kun je gebruiken zonder er enige moeite voor hoeven te doen. Je hoeft de Knalerwten niet aan te steken of neer te zetten, ze hoeven slechts gegooid te worden tegen een hard oppervlak. De stukjes vuurwerk worden geleverd op erwt formaat zoals de naam Knalerwten suggereert. Omdat het weinig moeite is om van de knalerwten te genieten is het een geschikt stukje vuurwerk voor kinderen om plezier mee te beleven.

Hoe werken knalerwten?

Een knalerwt is een leuk stukje vuurwerk dat een knallend geluid produceert wanneer het de grond raakt. Je kunt met een handjevol knalerwten over straat lopen en er hier en daar een aantal op de grond gooien. Pas wel op dat je ze niet in de buurt van dieren gooit. Ze zullen hier van schrikken. De meeste honden en katten houden niet van vuurwerk, ook niet van knalerwten.

knalerwten

Waaruit bestaan knalerwten?

De knalerwt bestaat uit kleine steentjes en een beetje stofzilverfulminaat, een explosieve stof die ontploft zodra je het erwtje tegen iets aan gooit of laat vallen op de grond. De snelheid van de erwt hoeft niet hoog te zijn om hem te laten ontploffen. Het verschilt vaak per merk hoe hard je ze moet laten botsen voordat ze knallen.

De grootste voordelen van knalerwten

Het grootste voordeel van knalerwten zijn misschien wel dat er geen lontjes aan zitten. Je kunt ze zonder aansteker af laten gaan, door ze simpelweg op de grond te gooien. Knalerwten hebben het formaat van een erwt en geven een kleine knal. Het gaat een stuk zachter dan ander klein vuurwerk, zoals een rotje. Het formaat van de erwt is klein, daarom zal er nooit een grote vuurbal, explosie of ander gevaar verschijnen na de worp. Knalerwten zijn categorie 1 vuurwerk, ook wel kindervuurwerk genoemd. Je mag ze dus het hele jaar lang kopen en kapot gooien!


Schrijf een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Comment are moderated