i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
Kindervuurwerk

Kindervuurwerk

Vuurwerk is ontzettend leuk. Het is ook mooi. Het knalt lekker, geeft een leuke sfeer en is een traditie op oudejaarsavond. Van sterretjes tot pijlen, al het vuurwerk wordt door de meeste Nederlanders gewaardeerd. Ook door kinderen. Kinderen zijn soms bang voor vuurwerk, maar na een bepaalde leeftijd vinden ook kinderen het leuk om een keer een lontje aan te steken. Als kinderen met vuurwerk spelen doen ze dat niet met hetzelfde vuurwerk als volwassenen. Een kind zal geen grote pot aansteken, simpelweg omdat dit gevaarlijk kan zijn. Kindervuurwerk is vuurwerk wat valt onder categorie 1. Hieronder vallen bijvoorbeeld knalerwten, Bengaalse lucifers, kleine ijsfonteintjes en sterretjes. Dit vuurwerk mag je kopen als je 12 jaar bent. Je mag het ook het hele jaar afsteken zolang je geen overlast bezorgt.

Knalerwten zijn perfect voor kinderen

Knalerwten zijn leuk, vrij ongevaarlijk kindervuurwerk die zonder al te veel zorgen door kinderen gebruikt kunnen worden. Het zijn kleine papieren zakjes gevuld met steentjes en een exploderend stofje ter grootte van een erwt. Zodra de papieren zakjes ergens tegen botsen met een flinke snelheid knallen ze. Het is geen ontzettend harde knal maar je hoort hem goed. De knalerwten worden vooral op de grond kapot gegooid. Doe dit wel buiten, want het kan voor nare vlekjes zorgen op de vloer.

Leuk: Bengaalse lucifers

Bengaalse lucifers zijn lucifers die een sterke, felle gekleurde vlam afgeven in plaats van een klein vuurtje. Je kunt ze gebruiken om dingen snel in brand te zetten. Pas wel op dat je je vingers niet verbrandt bij het gebruiken van deze lucifers, want de vlam kan best groot worden.

Geweldig voor elk feestje voor ijsfonteinen

Een kleine ijsfontein is meestal te vinden, zoals de naam al zegt, op ijs. Ook is hij vaak te vinden op taarten bij een verjaardag. Dit stuk kindervuurwerk is ook vrij ongevaarlijk, zolang het maar goed gebruikt wordt. Als je de kleine ijsfontein stevig vast zet in een stukje gebak of ijs, dan is er niets aan de hand. Pas wel op dat je niet te lang wacht na het bevestigen van de ijsfontein in het ijs, anders kan het ijs smelten en staat de ijsfontein niet meer stabiel. Als hij omvalt kan er brand ontstaan.

Altijd leuk voor de kinderen (en ouders): sterretjes!

Sterretjes zijn al jarenlang een traditie voor vele Nederlanders met de jaarwisseling. Dit stukje kindervuurwerk is voor iedereen. Het is een ijzerdraad die in een speciale kruit soort gedipt is. Deze kun je bij het puntje aansteken en onderaan het ijzerdraadje vasthouden. Nadat je het sterretje hebt aangestoken kun je genieten van alle kleine sterretjes die er vanaf vliegen. De sterretjes die vanuit de vlam naar buiten vliegen worden vaak ‘koud vuur’ genoemd. Dit komt omdat je niet voelt als het gloeiende sterretje op je huid belandt, omdat het oppervlakte van het brandende stukje te klein is om schade aan te richten aan je huid. Het is echter geen koud vuur. Naarmate je dichter bij het centrum van de vlam komt is het ontzettend heet. Pas hier dus mee op!
sterretjes afsteken

Leuk, maar altijd opletten: pijltjes

De babypijl wordt, mede dankzij zijn naam, vaak ook als kindervuurwerk beschouwd. Niets is echter minder waar. De Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland heeft de pijltjes vanaf dit jaar zelfs verbannen omdat ze zo vaak voor oogletsen zorgden. Bij normaal gebruik kunnen de babypijltjes weing kwaad maar doordat de jeugd er verkeerd mee omgaat ontstaan er jammer genoeg veel ongelukjes en dit heeft er nu in geresulteerd dat er vanaf dit jaar geen babypijltjes meer te koop zullen zijn.

Ideaal voor restaurants of voor thuis!

In restaurants kun je vaak ijsfonteinen of sterretjes zien als er iemand jarig is of bij een andere feestelijke gebeurtenis. Het kleine stukje categorie 1 kindervuurwerk steelt de show. Het is altijd leuk om te kijken naar mooi vuurwerk, helemaal als je jarig bent en het te zien is op je gebakje.


Schrijf een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Comment are moderated