i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
Crème brûlée recept

Crème brûlée recept

Alhoewel er over de oorsprong van crème brûlée een aantal verschillende speculaties zijn, zijn er veel mensen het er wel over eens dat dit een heerlijk nagerecht is. Vandaar ook dit recept;

Crème brûlée voor 6 personen;

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in: 40min

Ingrediënten:

 • 6 eierdooiers
 • 6 el witte basterdsuiker
 • 600 ml (slag)room (probeer room te vinden met een zo hoog mogelijk vetgehalte, bij voorkeur 40%)
 • 2 el bruine (basterd)suiker

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius (Gas stand 2).
 2. Klop de eierdooiers, 4 el suiker en vanille in een mengkom door elkaar tot een dik en romig mengsel.
 3. Giet de room in een pan en verwarm op een laag vuurtje totdat het bijna gaat koken. Zet het vuur uit en roer de room door het eimengsel totdat het goed gemengd is.
 4. Warm het mengsel ongeveer 3 minuten au-bain-marie op totdat het iets dikker wordt en aan de bolle kant van een lepel blijft plakken. Giet het custardmengsel direct in een lage hittebestendige schaal.
 5. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet het dan minimaal 1 uur in de koelkast (of laat het 1 hele nacht in de koelkast staan).
 6. Meng in een klein kommetje de overgebleven 2 el witte basterdsuiker en bruine suiker door elkaar. Zeef dit suikermengsel in een egale laag over de custard heen. Gebruik nu een crème brûlée brander om de suikerlaag te karamelliseren. Let er goed op dat de suiker niet helemaal aanbrandt. Door te werken met een crème brûlée brander zorg je ervoor dat het custardmengsel niet warm word en gewoon lekker koud blijft zoals je crème brûlée ook hoort te eten.
 7. Je crème brûlée is nu klaar om te serveren en lekker op te eten.

 

Tip

Je kunt natuurlijk ook individuele porties crème brûlée maken. Schenk de custard daarvoor in eenpersoons bakjes en bestrooi met het suikermengsel. Doe dit wel altijd in glazen of stenen schaaltjes, plastic bakjes zullen smelten door de hitte van de gasbrander.


Schrijf een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Comment are moderated