i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
DIY: Confetti kanon maken!

DIY: Confetti kanon maken!

Wil je een uniek onderdeel aan je feestje toevoegen? Dan is het een fantastisch idee om een confetti kanon te maken. Er zijn twee manieren waarop je een confetti kanon kunt maken, namelijk een elektrische confetti kanon en een niet elektrische confetti kanon. In de volgende stappen zal er worden beschreven hoe je een niet elektrische confetti kanon maken kunt

Stap 1: Zorg voor de benodigde onderdelen.

Bij het maken van een confetti kanon heb je een aantal onderdelen nodig. Als eerst is er een lege wc rol nodig als basis voor het confetti kanon, een ballon om de confetti af te vuren, plakband en natuurlijk confetti zelf. Deze onderdelen zullen later in elkaar worden gemaakt en dat maakt het confetti kanon maken mogelijk voor jou. 

Stap 2: Knip de wc-rol door tweeën.

De tweede stap is eigenlijk pas het begin bij een confetti kanon maken. Je neemt als eerst de wc-rol. Deze wc-rol moet je in twee stukken knippen. Een hele wc rol zou namelijk te lang zijn om de confetti goed af te laten schieten. Door een kleinere buis te maken kan de rol gemakkelijk geschoten worden waardoor het confetti kanon optimaal gemaakt kan worden.

Stap 3: Voeg de ballon toe aan de wc-rol.

Nadat de wc-rol door tweeën is geknipt, pak je de ballon die niet opgeblazen is en knoop je deze bij zijn uiteinden vast. Dit moet gedaan worden zodat er later geen confetti door de ballon kan ontsnappen. Nu moet de wc-rol namelijk ook door tweeën geknipt worden. Haal de bovenste helft van de ballon eraf en plaats het onderste gedeelte van de ballon om de halve wc-rol heen.

Stap 4: Plak de ballon om de wc-rol.

Nadat de ballon om de wc-rol is gevestigd, kan de ballon aan de wc-rol geplakt worden. Plak de ballon aan de wc-rol zodat deze niet los kan schieten. Nadat dit gebeurt is, kan je naar de volgende en laatste stap voor het confetti kanon maken.

Stap 5: Voeg confetti toe in uw persoonlijk gemaakte confetti kanon.

Deze stap is de laatste stap in het proces. Dit is tevens de makkelijkste stap. Nadat stap 4 is afgerond, is het confetti kanon maken eigenlijk al afgerond. Er is vanaf dat moment alleen nog maar confetti nodig om het confetti kanon te laten knallen. Trek de ballon bij zijn uiteinden naar achter en laat de ballon hierna los. De confetti zal dan afgeschoten worden en zo ben je klaar met jouw eigen confetti kanon maken. Vanaf nu weet je hoe je zelf een confetti kanon maken kunt. 

Mensen die zelf ooit al een erwtenknaller hebben gemaakt, weten al een beetje hoe een confetti kanon gemaakt kan worden. Vaak is het ook veel moeite om het confetti kanon zelf te bouwen en deze gaat ook vaak na een paar keer gebruik te hebben kapot. Hoewel de confetti kanonnen slechts één keer gebruikt kunnen worden, zijn deze wel van hoge kwaliteit en dit kost veel minder moeite. Een kant en klare confetti kanon heeft daarom veel meer voordelen dan zelf een confetti kanon maken. Wil je helemaal niet zelf gaan knutselen maar gewoon gelijk een kant en klare confetti shooter kopen, dat kan hier!


Schrijf een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Comment are moderated