i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
Autoschade door vuurwerk

Autoschade door vuurwerk

Volgens de traditie wordt er tijdens de jaarwisseling in Nederland vuurwerk afgestoken. Helaas gebeurt het vaak dat resten van dit vuurwerk op auto’s belandt. Denk bijvoorbeeld aan de stok van een vuurpijl of aan al de kruitresten die van het vuurwerk afkomstig zijn. Dit kan schade met zich mee brengen aan de lak van de auto. Vervolgens stel je jezelf de vraag of je autoverzekering dit soort schade wel dekt?
Je ogen kan je uiteraard beschermen met een vuurwerkbril maar een auto is altijd vogelvrij met oud en nieuw.

Vuurwerkschade en de verzekering

Je autoverzekeraar zal de schade aan je auto enkel terugbetalen als je een beperkt casco of een all-risk autoverzekering bij hen hebt afgesloten. Wanneer je een WA-verzekering hebt afgesloten, zal je geen vergoeding krijgen van de verzekering. Een WA-verzekering dekt enkel de schade die jij toebrengt aan andere voertuigen.

Let wel op, bij kwaad opzet zal je wel vergoed worden. Dan valt de schade onder vandalisme. Vandalisme wordt alleen vergoed als je een all-risk verzekering hebt.

Beschik je enkel over een WA-verzekering? Dan zal je zelf de kosten moeten betalen tenzij je weet wie de schade heeft toegebracht. We spreken dan van persoonlijke aansprakelijkheid. Je kan deze persoon bij de politie aangeven en normaal zal je de schade vergoed krijgen door de persoon in kwestie.

Invloed vuurwerkschade op schadevrije jaren

Jammer genoeg gaan je schadevrije jaren ten koste van vuurwerkschade. Ook vuurwerkschade door vandalisme wordt hieronder gerekend.

Wat moet je doen bij vuurwerkschade?

Ben je nog altijd niet zeker wat je moet doen bij vuurwerkschade. Neem dan zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar. Het is ook verstandig als je voldoende foto’s maakt van de schade zodat je die kan doormailen. Je verzekeraar zal je ook vertellen of je de politie moet inschakelen of niet. Je verzekeraar is de enige die je kan vertellen of de ontstane schade, door het vuurwerk, aan je auto vergoed zal worden.


Schrijf een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Comment are moderated