i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
i.v.m. vakantie worden bestellingen op 08-08 verzonden
5 manieren voor het gebruiken van sterretjes op je bruiloft!

5 manieren voor het gebruiken van sterretjes op je bruiloft!

Met sterretjes op je bruiloft kun je op een prachtige manier een feestelijk gevoel geven aan een avondbruiloft, maar in de praktijk kan het een aantal vragen oproepen. Door te bedenken wanneer en hoe je ze gaat gebruiken kan je je bruiloft bijzonder maken en herinneringen creëren om nooit te vergeten. Welke keuze je ook maakt, zorg ervoor dat je een goede aansteker hebt en een pot met zand of een andere veilige plek om ze in weg te gooien. Hieronder volgen 5 manieren om sterretjes te gebruiken op je bruiloft om de avond van je leven te verlichten.

1. Bijzondere Uittocht

De meest traditionele manier om sterretjes te gebruiken op je bruiloft is voor de uittocht na het feest. Op dat moment vormen je gasten een dubbele rij bij de buitendeur waartussen jij en je kersverse echtgeno(o)t(e) door kunnen lopen. Door de sterretjes omhoog te houden geven ze jullie een prachtige uittocht naar een nieuw leven samen.

Wanneer je kiest voor een uittocht die verlicht wordt door sterretjes zorg er dan voor dat dit op tijd wordt aangekondigd. Vraag je DJ om de tijd een paar keer gedurende de avond te herhalen, zet het in het bruiloft programma of schrijf een schema op een krijtbord.
bruiloft sterrejes bijzonder huwelijk

2. Eerste Kus

Een andere leuke mogelijkheid is het gebruiken van de huwelijks sterretjes tijdens je ceremonie. Controleer eerst of dit toegestaan is bij de accommodatie, op sommige plaatsen is geen enkele vorm van open vuur toegestaan. Wanneer het kan is dit een geweldige manier om je gasten bij de ceremonie te betrekken, zodat ze niet alleen passieve toekijkers zijn.

Je kunt assistenten de sterretjes uit laten delen nadat iedereen is gaan zitten en voordat de bruiloft begint. Hierdoor ontstaan er geen opstoppingen bij de ingang als mensen daar op één punt hun sterretje moeten pakken. Zorg ervoor dat de assistenten ook aanstekers uitdelen en dat het bruiloft programma duidelijk aangeeft wanneer de sterretjes aangestoken dienen te worden.

Je kunt de sterretjes op elk moment in de ceremonie gebruiken, maar tijdens de eerste kus is wel erg mooi. Dit zorgt ervoor dat er geen afleiding is tijdens de geloften en het is een mooi eerbetoon aan jullie eerste moment als getrouwd stel. Wanneer de sterretjes lang genoeg branden zijn ze misschien zelfs nog aan tijdens jullie uittocht.
bruiloft sterretjes eerste kus

3. Presentatie van de Taart

Wanneer je de sterretjes liever niet in de handen van je gasten ziet, kun je ze ook in de taart verwerken. Zorg ervoor dat ze worden aangestoken net voordat de taart binnengebracht wordt waarmee je een verbazingwekkend en onverwacht effect creëert. Zorg ervoor dat je je taartontwerper op tijd op de hoogte stelt van je plan zodat hij of zij ze helemaal in het ontwerp kan verwerken en de sterretjes er niet los bij staan.

4. Grote Entree

Als je foto’s na de ceremonie wilt maken of je aankomst op de receptie op een andere manier vertraagt, is het een uitstekend idee om je grote entree aan te kondigen met huwelijks sterretjes. Stel een formele processievolgorde op waarin de gasten de receptiezaal dienen te betreden en laat iedereen een brandend sterretje dragen.

5. Eerste Dans

Sterretjes op de dansvloer zijn een ramp, vooral wanneer je gasten gedronken hebben. Maar huwelijks sterretjes kunnen toch feestelijkheid toevoegen aan het minder formele deel van de avond. Om ze veilig op de dansvloer te krijgen kun je de gasten de sterretjes aan laten steken tijdens jullie eerste dans. Zorg ervoor dat je DJ dit plan ver van te voren aankondigt of schrijf het op een krijtbord.

bruiloft sterretjes klaarzetten

Op welke manier je ze ook wilt gaan gebruiken, bruiloft sterretjes kunnen je speciale avond op een bijzondere manier verlichten. Als ze niet uitgedeeld worden of in de taart gestoken worden, zorg er dan voor dat ze makkelijk te pakken zijn en dat er genoeg aanstekers verkrijgbaar zijn. Maak een plek waar ze veilig weggegooid kunnen worden, zoals een metalen emmer die je voor de helft met zand vult en zorg ervoor dat iedereen weet waar dit voor is. Met wat voorbereidend werk zullen de sterretjes speciale herinneringen creëren die jullie en jullie gasten nooit zullen vergeten.


Schrijf een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Comment are moderated