opc_loader
   vinkje Levering binnen 1-2 werkdagen vinkje Gratis cadeautje vanaf €20,-       vinkje Gratis verzending vanaf €75,- vinkje Laagste prijs garantie

HET IS SINDS BEGIN 2016 IN NEDERLAND HELAAS VERBODEN OM VISCOLONT AAN PARTICULIEREN TE VERKOPEN.

Visco Lont Kopen

Het vuurwerk waar we elk jaar van genieten heeft ook zijn nadelen. De kracht die vrijkomt bij een explosie of de vuurballen die uit een stuk siervuurwerk vliegen kunnen zorgen voor ongelukken. Omdat vuurwerk zo gevaarlijk is moet je het altijd voorzichtig afsteken. Een visco lont kopen kan het risico dat iets misgaat verkleinen. De viscolont is een verlenging van de lont die in het stuk vuurwerk steekt. Dit betekent dat er meer tijd is na het aansteken van de viscolont om op een veilige afstand van het vuurwerk te staan. Ook kan het vuurwerk niet plotseling af gaan omdat de vlam al bij het kruit zit. Als je een viscolont koopt dan weet je dus zeker dat je op een veilige afstand staat als het vuurwerk af gaat, zodat je er optimaal van kunt genieten.

 

Soorten viscolont

Een visco lont kopen kan bij Dutch-Pyro.nl. Je kunt hier verschillende soorten viscolont kopen, de lont van 2,5mm dik, de lont van 3mm dik en de snellont. De snellont brandt een stuk sneller dan de normale viscolonten. Ze zijn beschikbaar in verschillende lengtes, van 10 meter tot 100 meter. Pas wel op: in Nederland is het illegaal om vuurwerk aan elkaar te verbinden via viscolont. Wel is het legaal om de bestaande vuurwerk lont te verlengen zodat het vuurwerk afsteken vanaf een veilige afstand gedaan kan worden. Een visco lont kopen kan alleen worden gedaan door personen vanaf 18 jaar. Dit komt doordat het product onder categorie P1 valt. Al het viscolont dat je kunt kopen op Dutch-Pyro.nl is CE gekeurd en voldoet aan de wettelijke eisen.

 

Opgebouwd uit verschillende lagen

De Viscolont bestaat uit verschillende lagen die voor optimaal gebruikers gemak zorgen. De middelste laag is het ontstekingsdraad dat ervoor zorgt dat de ontsteking betrouwbaar verloopt. Daar omheen zitten twee dunne draden gewikkeld die voor stevigheid in de draad zorgen, door deze draden rafelt de lont niet af als deze wordt afgeknipt. de buitenlaag is waterdicht zodat de lont niet uitgaat tijdens de regen, de meeste Viscolonten blijven doorbranden als ze na ontsteking onderwater worden gehouden.

 

Welke snelbrander neem jij?

Als je een viscolont koopt moet je letten op de brandsnelheid die je wilt. De normale viscolont van 2,5mm of 3mm dik brandt ongeveer 1 centimeter per seconde, de snellont brandt 10cm per seconde. Snellont brandt dus maar liefst 10 keer zo snel als het normale visco lont. Je kunt het hele jaar door visco lont kopen. Met oud en nieuw kun je het gebruiken om vuurwerk af te steken en door het jaar heen kan het gewoon in de kast liggen, er zit geen houdbaarheidsdatum op. Naast vuurwerk afsteken kun je ook een viscolont kopen om andere dingen aan te steken.

 

Viscolont Kopen bij Dutch-Pyro.nl

Een visco lont kopen bij Dutch-Pyro.nl is zo gebeurd. Je kunt kiezen uit verschillende diktes van het lont, verschillende lengtes en het mooiste is dat als je hem vóór 15:00 besteld, hij de volgende dag al via PostNL thuisbezorgd wordt. Je hoef dus niet lang te wachten als je een viscolont kopen gaat. Zeker met oud en nieuw komt het zo nu en dan aan op het laatste moment. Veel voorbereidingen moeten gedaan worden. Er wordt voorwerk in huis gehaald, oliebollen, champagne, lekkernijen. Een visco lont kopen is bij veel mensen niet de hoofdzaak. Toch is het erg handig om te hebben. Je creëert je eigen veiligheid omdat het risico dat het vuurwerk voortijdig afgaat wordt geëlimineerd. Een viscolont kopen is niet duur. De prijs die je per meter betaalt zal als je viscolont gaat kopen bij Dutch-Pyro.nl altijd onder de 1 euro per meter zijn. Als je meer dan 10 meter viscolont koopt dan zal de prijs per meter dalen, omdat je korting krijgt bij een grotere aankoop.

Waarom Dutch-Pyro.nl?

 

 

vinkje

 

Levering binnen 1-2 werkdagen

 

vinkje

 

Laagste Prijs Garantie

 

vinkje

 

Gratis verzending
vanaf €75,-

 

vinkje

 

Gratis cadeautje
vanaf €20,-

 

vinkje

 

Grootste assortiment in de Benelux

 

vinkje

 

21 dagen bedenktermijn

 

vinkje

Al meer dan 10.000
tevreden klanten

 

Menu